Een ongewone manier om een huis te vinden op Goeree Overflakkee

Tja, wat schrijf je dan in je alleereerste blog over Goeree? En wie ben je eigenlijk? Laat ik daarom maar beginnen mezelf voor te stellen.
Heleen, moeder van 3 in de leeftijd 25, 22 en 6. Zus van 2 en vrouw van 1. Ik werk in de communicatie, blog voor Hip & Hot en Leuk in Den Haag en ben vanaf NU gestart de blog met Leuk op Goeree. Waarom? Ik hoor het je denken.

GO 2ImageSimpel. Wij gaan verhuizen naar het mooie eiland Goeree. Komend voorjaar komt ons huis in Den Haag te koop en gaan we op zoek naar een nieuw huis. Ik wil op Goeree de leukste restaurants, de hipste winkels, de fijnste wandeling en de leukste uitjes gaan spotten. Maar eerst …. op zoek naar een huis! Maar hoe pak ik dat nu aan? Ik heb wel een aantal ideetjes; de volgende dingen ga ik doen.

GO Image

 1. Ik schakel een makelaar in. Omdat Goeree maar klein is, zijn er niet al te veel makelaar op het eiland te vinden. Maar welke kies ik? Wat is een goede? Heb jij tips?
 2. Mijn vrienden en bekenden op Facebook ga ik stalken. Kennen zij misschien iemand op Goeree die binnenkort zijn huis gaat verkopen? Inside information!
 3. Ik steek het Haringvliet (nee, niet zwemmend!) over, ga naar een dorpje wat ik leuk vind en bel gewoon eens bij wat huizen aan. “wat is hier zo leuk in het dorp” en “wat voor soort mensen wonen hier” en “hoe zit het met de scholen”. Sowieso leuk om te doen en you never know …. misschien kennen zij ook wel iemand die verhuisplannen heeft!
 4. Bekend en veilig : http://www.funda.nl.
 5. Ik plaats een advertentie in ‘Eilanden Nieuws‘, dé krant van Goeree. Strekking tekst: Hagenees zoekt huisje bij de molen. Moet goed komen.

GO 3Image

Tips en adviezen? Laat ze hieronder achter of mail ze gerust naar heleen@hipenhot.nl.

Advertenties

2 gedachtes over “Een ongewone manier om een huis te vinden op Goeree Overflakkee

 1. Hoe kom je toch erbij als echte Hagenees nu ineens naar het platteland te gaan wonen ( want zo kun je het wel noemen toch?) begrijp me goed ik woon mijn hele leven al op het platteland en zou niet anders willen.
  Maar jij als stadsmens … daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar hoe je daar ineens toe komt.

  Like

  1. He Wim, bedankt voor je reactie! Ja, best gek hé, een stadsmeisje naar het platteland van Goeree. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste de mentaliteit van de mensen in de stad is enorm veranderd; ze zijn een stuk a-socialier. Verder willen wij Q graag ergens laten opgroeien waar hij nog fijn en veilig kan buitenspelen. Tot slot : de rust, de ruimte en uiteraard het water ….. we hebben er helemaal zin in!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s