3 overpeinzingen van een Haags meisje: een overkanter to be

Waarom? Waarom Goeree? Die vraag krijg ik vaak als ik vertel over onze verhuisplannen. En hé, is dat even een mooi onderwerp voor een blog! Ik deel dan ook graag mijn 3 overpeinzingen om te verhuizen naar Goeree met jullie. Een blog van een overkanter to be !

1. Een inkoppertje, ik weet het. Maar noem ze toch: de rust, de natuur, de ruimte. Jij? Als echt Haags meisje (Hagenees voor diegenen die het willen weten) naar het platteland? Ja! Den Haag: I love it, maar ik ben de drukte ook wel een beetje zat en bovendien, het gedrag van de mensen wordt steeds a-socialer. Fietsen aan de verkeerde kant van de weg. Boos worden om niets en je uitschelden. Vervelend gedrag in de supermarkt als je iemand voor zijn voeten loopt. Het komt steeds vaker voor en ik ben er wel klaar mee.

IMG_75972. Op nummer 2, maar misschien hoort deze wel op plek 1. Quint. Ik wil dat hij opgroeit in een dorpje, waar buitenspelen nog normaal is en ook écht kan. Waar ik hem met een gerust hart naar de bakker kan sturen met centjes in zijn hand zonder dat het hij gevaar loopt op straat van zijn euro te worden beroofd. Vriendjes maken op de plaatselijke voetbalclub en daarmee in het weekend spelen in de natuur van de Slikken. Diegenen die mij kennen weten dat mijn oudste kinderen (Debby en Dax) zijn opgegroeid in Pijnacker. Toen het nog een dorpje was welteverstaan. Zoiets wens ik ook voor Quint. Begrijpelijk toch?

IMG_76073. Geen onbelangrijke: de huizenprijzen! Op Goeree koop je een mooi huis(je) voor een bedrag waar je in Den Haag een etage voor hebt. Hebben we weer wat meer centjes over om te sparen. Onze bucketlist is nog lang, met als stip op nummer 1 een vakantie in Japan.

En ja, natuurlijk ga ik Den Haag ook missen,alle lieve mensen die me dierbaar zijn en die daar wonen. Maar hé, mijn werkplek blijft voorlopig nog gewoon in het Haagse hoor. En bovendien, wist je dat Goeree gewoon Zuid Holland is? En dat het maar een uurtje rijden met de auto is? Dus zie ik je toch gewoon daar?

IMG_7598

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s