Waarom een bezoek aan Inspiratiecentrum Grevelingen een leuk uitje is

De leukste uitjes zijn de onverwachte uitjes. Ons uitstapje van afgelopen zondag was er eentje uit die categorie. We belandden heel toevallig bij het  Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam. Op mijn oproep op Twitter “Onderweg naar Goereee, waar staat de koffie klaar?” antwoordde Jorna van IC Grevelingen. Zij lokte me met haar antwoord. ‘Niet alleen koffie, maar ook een versgebakken appelflap!”. En tja, dan moet je wel hé!

20151101_144156000_iOS

Ondanks het ontbreken van bewegwijzering (jammer Provincie) vonden we IC Grevelingen gemakkelijk. Op de website van IC Grevelingen vind je hiervoor goede aanwijzingen. Van het gebouw op zich werd ik niet direct warm. Totdat ik dichterbij kwam en zag dat de hele gevelbekleding van riet is. Wow! Later las ik dat er 15.000 balen riet verwerkt zijn om het gebouw z’n natuurlijke uitstraling te geven. Binnen is het gebouw licht, ruim en open. En inderdaad, met een hele inspirerende uitstraling!

Een van de belangrijkste pijlers van het IC Grevelingen is de 26 meter hoge uitkijktoren. Met zijn 12 kijkgaten die je al klimmend tegen komt is de toren een bijzondere ervaring. Pak die mee als je er bent, het uitzicht is ongelofelijk.

20151101_145725210_iOS

Naast de uitkijktoren is er natuurlijk veel meer te beleven. Je komt er van alles te weten over de directe omgeving, of dat nou de Zeeland-kant of de Goeree-kant is, het maakt niet uit. Zo is er een gave panoramashow, een toffe weetjeswand, een digitaal aquarium en een verrekijkerwand. En heb je trek in iets lekkers? Ga dan zitten aan de keukentafel! Daar wordt je een heerlijke kop koffie of een lunch geserveerd. Op de kaart staan streekgerechten uit zowel Goeree als Schouwen-Duiveland en geloof me, dat is smullen!

20151101_143609890_iOS

Informatie
Woon je in de omgeving of ben je toerist, IC Grevelingen is voor iedereen een bijzonder uitje. Kom je met kinderen? Heel leuk, want er is veel voor ze te doen en te zien.
De openingstijden verschillen per seizoen, dus houdt de website hiervoor goed in de gaten. Wat ik in ieder geval in mijn agenda heb genoteerd is de indoor wintermarkt op 19 en 20 december a.s. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met nog meer lokale specialiteiten!

20151101_143245291_iOS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s